Mikä on TriPla-hanke?

TriPla-hanke on LounaPlussa ry:n hallinnoima ja Hämeen TE-toimiston rahoittama välityömarkkinahanke, jonka tehtävänä on etsiä Forssan, Hämeenlinnan ja Riihimäen seutukuntien yhdistyksistä ja pienyrityksistä työtä, jolle tarvitaan tekijä.

Työnantajina toimivat yhdistykset sekä pienyritykset, joiden valtuuttamana TriPla-hanke hoitaa kaikkia työsuhteeseen liittyviä asioita. Työntekijöinä voivat puolestaan olla pitkään työtä etsineet henkilöt, joiden työllistymiseen voidaan myöntää palkkatukea.

Hankkeen kumppanina toimii Hämeen Kylät ry.

Hankkeen sähköisen esitteen pääset lataamaan tästä

Miten hanke toimii?

Hankkeessa etsitään työtä ja löydetylle työlle tekijä. TriPla-hanke hoitaa valtakirjamenettelyllä kaikki työsuhteen hallinnointiin liittyvät paperityöt sekä yhteydenpidon niin työvoimaviranomaisiin kuin tilitoimistoonkin. Hankkeessa ohjataan ja avustetaan kolmannen sektorin toimijoita ja pienyrityksiä toimimaan työnantajana, tarjoamalla tukea ja koulutusta koko työllistymis- ja työllistämisprosessin aikana. Tavoitteena on siis tehdä työllistäminen ja työllistyminen mahdollisimman helpoksi.

TriPla-hankkeen yhtenä tärkeänä tehtävänä on tukea työtä etsivän henkilön omaa työelämätavoitetta. Ensisijaisena tavoitteena on tukea työllistyvän henkilön työelämään pääsyä, palaamista ja siellä pysymistä. Hankkeen logokin viestii PPP-toimintamallin keskeisestä tavoitteesta.

Hanke opastaa ja auttaa työllistymisen kaikissa vaiheissa -on siis sekä työnantajalle että työllistyneelle turvallista ja helppoa.