Työllistämistarinoita

Mitä töitä yhdistyksissä tehdään?

Työtehtävien kirjo on laaja: TriPla II-hankkeen toimialueella toimii tuhansia yhdistyksiä ja pienyrityksiä, joten työtehtäviäkin on laidasta laitaan. Työntekijä voi toimia esimerkiksi kylätalon isäntänä, toimistosihteerinä, seniorikaverina, kyläemäntänä tai urheiluseuran huoltajana. Työtehtävät räätälöidään aina tarpeiden mukaan.

Töitä tehdään toimistoissa, kodeissa, kylillä, kylätaloissa, urheiluseuroissa, liikuntapaikoilla, netissä…

Tässä muutama esimerkki jo toiminnassa olevista työtehtävistä:

 HumppilaSeniorikaveri

Ypäjällä seniorikaveritoiminnalla vähennetään ikäihmisen yksinäisyyttä. Ypäjän SPR:n palkkaaman seniorikaverin tehtävänä on ollut vierailla säännöllisesti ja sovitusti ikäihmisten luona. Seniorikaveritoiminta ei tarkoita siivoamista tai ruuanlaittoa, vaan nimensä mukaisesti se tarjoaa ikäihmiselle kaverin, jonka kanssa voi jutella, lukea lehtiä tai vaikkapa käydä kaupassa.

sihteeri
 Kyläsihteeri

Koijärven alueen kylien yhteisen kyläsihteerin tehtävänä on ollut toimia yhdistysten sihteerinä sekä huolehtia tiedottamisesta. Verkkosivut, facebook-sivut, kylätiedotteet ja kylälehdet tulee hoidettua, kun tiedottamistyölle on löytynyt osaava tekijä palkkatukityöllistämisen kautta. Yhdistysten yhteistyön kautta töitä on riittänyt sopivasti yhdelle työntekijälle.